TRB1 Bölgesinin Bal Analizleri Akredite Laboratuvarda Yapılacak
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) 2021 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunan Bingöl Üniversitesinin “Bingöl Üniversitesi Laboratuvar Akreditasyonu” projesinin açılış toplantısı düzenlendi.

Bingöl Üniversitesinde düzenlenen toplantıya, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftci ve Prof. Dr. İbrahim Y. Erdoğan, FKA Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, Rektör Danışmanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, FKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Mehmet Şirin Budancamanak, FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, PİKOM Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay, Arı AR-GE ve ÜR-GE Laboratuvarı TURKAK Akreditasyon Proje Koordinatörü ve Proje Eğitmeni Sami Öztürk, Merkez Müdürleri ve akademisyenler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesinin proje kapsamında Türkiye Akreditasyon Kurumu tarafından AR-GE ve ÜR-GE Merkezi Laboratuvarının bal analizleri konusunda akreditasyonunu onaylamasının Bingöl ve bölge için iyi bir kazanım olacağının altını çizerek, “Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan sektör temsilcilerine ve halkımıza bu konuda hizmet sunmanın haklı gururunu yaşayacağız. Burada Fırat Kalkınma Ajansına, proje koordinatörümüze, PİKOM ekibimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

FKA Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu ise yerel potansiyeli harekete geçirerek bölgesel gelişmeyi sağlamak üzere faaliyetlerine devam eden Fırat Kalkınma Ajansının 2010 yılından itibaren bölgedeki kurum ve kuruluşların bölgesel kalkınma anlamında ihtiyaç duyulan kurumsal ve teknik kapasitelerini geliştirmeye yönelik teknik destek programlarını yürüttüğünü söyledi.

Yoğunlu, ajans olarak 2021 yılına kadar 313 adet teknik destek projesine destek sağladıklarını belirterek, bu projeler kapsamında sağlanan eğitimler ve danışmanlıklar kapsamında yaklaşık 24 bin kişiye bölgesel kalkınma anlamında önem arz eden eğitimler verildiğini kaydetti.
 
“Bingöl Üniversitesi Laboratuvar Akreditasyonu” projesiyle Bingöl ve TRB1 illerinde (Malatya, Elazığ, Tunceli) yer alan arıcıların bal analizlerini akredite bir laboratuvarda gerçekleştirmelerinin hedeflendiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

“TRB1 Bölgesinde özellikle bal analizleri konusunda akredite geçerliliği olan analizlerin tek merkezden yürütülmesi, akredite laboratuvar ihtiyacının karşılanması sağlamış olacağız. Destek kapsamında TS EN ISO/IEC 17025 Laboratuvar Yönetim Sisteminin kurulmasını, eğitim verilmesini, kalite sisteminin kurulmasını ve uygulanmasını hedefliyoruz. Ajans olarak laboratuvar akreditasyonu ile özel sektör, arıcılar birlikleri ve kamu kurum ve kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirerek kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlayarak yerel potansiyeli harekete geçirmeyi amaçlıyoruz. Bingöl Üniversitesi tarafından hazırlanan projemizle 9 gün sürecek eğitim programına 17 kişi katılım sağlayacak. Üniversitemize, ilimize ve bölgemize önemli katkılar sunacak olan projemizin hayırlı olmasını diliyorum.”
 
 
İçerik Görselleri



Copyright © 2016 www.fka.gov.tr Tüm Hakları Saklıdır