“Temiz Teknoloji” İş Fikirleri Destek Programı GCIP 2016 Başlıyor!

Gelecek Vaat Eden Temiz Teknoloji İş Fikirlerini arıyor, kaynak sağlıyor ve teşvik ediyoruz” sloganı ile Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 7 ülkede sürmekte olan programda, başta Eğitim ve Mentorluk destekleri olmak üzere, Tanıtım ve Sermayeye Ulaşım kilit aktiviteleri ile ülkemizdeki temiz teknoloji girişimlerini destekleniyor.

 

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) da ulusal diğer paydaşlar olarak yer alıyor. 

 

Türkiye’deki 3. Yılında da temiz teknoloji girişimlerini desteklemeye devam eden, GCIP Türkiye, kamu ve özel sektör destekli yürütülmekte olan çok sayıda girişimcilik programı içinde 2014 yılından bugüne oluşturduğu çeşitli işbirlikleri ve girişimcilik ekosistemine yaptığı katkılarla öne çıkıyor. Bunun yanı sıra girişimcilerin hem ulusal ve uluslararası arenada yer almalarına olanak sağlıyor.

 

Ulusal ve uluslararası olmak üzere iki farklı aşamada yürütülen ve içeriğinde bir de yarışma barındıran GCIP’te, bu kapsamda, başarılı ekipler Global Girişimcilik Haftasında San-Francisco’da düzenlenen Global Forum’da hem çeşitli aktivitelere katılıyor hem de diğer ülke ekipleri ile yarışma olanağı buluyor.

 

Türkiye ayağını, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın (TEYDEB) koordine ettiği programa, geçen iki yılki kategoriler olan “Yenilenebilir Enerji”, “Enerji Verimliliği”, “Atıktan Enerji Üretimi” ve “Su Verimliliği” alanlarına ek olarak bu yıl “Yeşil Binalar” kategorisi de dâhil ediliyor. GCIP’e bu kategorilerde faaliyet gösteren ve/veya projeler üreten tüm KOBİ’lerin yanında, bu alanda yenilikçi bir fikri olan, bir ürün geliştirmeye çalışan ve/veya geliştirdiği ürünü pazara ulaştırmaya çalışan tüm girişimciler, öğrenciler, araştırmacılar ve akademisyenler de başvurabiliyorlar.

 

GCIP 2016 Başvuru Aşaması ve Katılımcı Profili

 

“Sürdürülebilir Bir Dünya için Gelişerek Büyüyoruz” teması ile lanse edilmekte olan programın 2016 çağrısının başvuruları 21 Mart-20 Mayıs 2016 tarihleri arasında www.turkey.cleantechopen.org adresinden elektronik olarak kabul edilecek. Yapılan başvurular düzenlenecek çeşitli panellerde akademisyen, iş dünyası temsilcisi, yatırımcı ve seri girişimcilerden oluşan uzmanlar tarafından değerlendirilecek, programa devam etmeye uygun bulunan projeler seçilecek ve yarı finalistler 27 Mayıs 2016 tarihinde ilan edilecek.

 

GCIP’ye başvuru için en az iki kişiden oluşan bir takım kurulması ve girişimci takımınızdan en az birisinin Türk vatandaşı olması ve/veya Türkiye’de bir ikamete sahip olması yeterlidir. GCIP-2014 ve 2015 programlarında ödül olan finalistler tekrar programa yarışmacı olarak başvuru yapamayacaklar. Ancak ödül almayan katılımcılar tekrar başvuru yapabilecekler.

 

Program Finali ve Ödüller

Program sonunda birinci seçilen takım 50.000 TL olan Ulusal Birincilik Ödülünü, ikinci seçilen takım 25.000 TL İkincilik Ödülünü almaya ve Silikon Vadisi’nde senede bir kez gerçekleşen Global Forum’da ülkemizi projeleri ile temsil etmeye hak kazanıyorlar. Aynı zamanda Global Forum’un sunduğu küresel yatırımcılar, iş çevreleri ve uluslararası mentorlar ile tanışma ve küresel platformda diğer ülke birinci ve ikincileri ile yarışma fırsatını da yakalıyorlar.

Ulusal Birincilik ve İkincilik ödülleri dışında 3. ve 4. olan takımlar 25,000 TL değerindeki Üçüncülük ve Dördüncülük ödülünün sahibi oluyorlar. 

Bunların dışında başarılı takımlara Bakanlık Özel Ödülü, Kadın Girişimci Ödülü, Halkın Seçimi Ödülü, Yılın Genç Girişimcisi Ödülü, Sürdürülebilirlik ve Başarılı Mezun Ödülü gibi ödüller sunuluyor.

 

 

Program hakkında daha ayrıntılı bilgilere www.turkey.cleantechopen.org adresinden ulaşılabilir.

İçerik Görselleri



Copyright © 2016 www.fka.gov.tr Tüm Hakları Saklıdır