Siber Vatan Elazığ Programı İlk Eğitimi Sona Erdi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı ve Fırat Üniversitesi işbirliğiyle uygulanan "Siber Vatan" programı eğitimlerinin Elazığ'daki ilk etabı sona erdi.

Eğitimin açılış programı Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılış programında konuşan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, kalkınma ajansları Siber Vatan Programının sistematik ve çok taraflı işbirlikleri çerçevesinde ülkenin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla üniversitede öğrenim gören öğrencilerin farkındalıklarını arttırmak ve potansiyel yetenekleri tespit ederek eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri uygulanarak siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını teşvik etmek ve desteklemek amacıyla geliştirildiğini söyledi.

Programın amacının bilgi teknolojileri alanlarıyla ilgili eğitim gören öğrencilerin siber güvenlik alanında nitelikli personel olarak yetiştirilmesi ve önemli sertifikasyon programlarının ücretsiz bir şekilde sunularak siber güvenlik alanında istihdamın sağlanması olduğunu kaydeden Yoğunlu, şöyle konuştu:

“Siber Vatan Programı; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Savunma Sanayi Başkanlığı ile eşgüdüm halinde yürütülerek tüm ülkeye yayılması amaçlanan bir eğitim ve istihdam programıdır. Program ile özel sektör ve kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu Siber Güvenlik Uzmanlarının yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Siber Vatan Programı kapsamında Fırat Üniversitesi tarafından belirlenen 45 öğrenciye Beyaz Şapkalı Hacker (Certified Ethical Hacker, CEH) eğitimi, Linux işletim sistemi eğitimi, Zararlı Yazılım (Malware) Analizi eğitimi ve Sızma Testi (PenTest) eğitimleri ücretsiz şekilde verilecektir. Eğitimlerin sonunda katılım sağlayan öğrencilere katılım belgesi verilecektir.”

Yoğunlu, eğitim programına katılarak teknik eğitimlerde başarı gösteren öğrencilere Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesine üye firmalarda ve çeşitli kurum ve kuruluşlarda staj yapma imkânı sağlanacağını ifade ederek, desteklerinden dolayı Fırat Üniversitesi teşekkür etti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Göktaş ise Fırat Üniversitesinin yazılım, bilgisayar, adli bilişim, yapay zeka ve veri bilimi mühendisliklerinin Türkiye’de sayılı bölümler arasında yer almakta olduğunu söyledi.

Fırat Kalkınma Ajansının desteğiyle üniversitede Siber Vatan programının başlatmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Göktaş, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu’ya teşekkür etti.

Programla 45 öğrenciye ilk etapta Beyaz Şapkalı Hacker eğitimi verildi.
İçerik Görselleri



Copyright © 2016 www.fka.gov.tr Tüm Hakları Saklıdır