Rekabetçi Sektörler Programı Elazığ Bilgilendirme Toplantısı - 7 Mayıs 2019
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla yürütülen Rekabetçi Sektörler Programının 2. dönemi kapsamında Türkiye’nin 81 ilini de kapsayan yeni bir proje teklif çağrısına çıkılmıştır.

 “Yaratıcı Endüstriler” ve “Araştırma ve Geliştirme” başlıklarında çıkılan ve toplam bütçeleri sırasıyla 20 ve 30 milyon Avro olan proje teklif çağrısına başvurular 1 Nisan - 29 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yeni dönemde, üniversiteler, TGB yönetici şirketleri, teknoloji transfer ofisleri, araştırma merkezleri (kamu), tasarım merkezleri (kamu), kalkınma ajanları, belediyeler, STK’lar, iş dünyasını temsil eden çatı kuruluşlar, sektörel dernekler ve vakıflar proje başvurusunda bulunabilmektedir.
Bu kapsamda, proje geliştirmek isteyen kurum ve kuruluşlara, çağrı kapsamı, başvuru koşulları, atılması gereken adımlar ve proje seçim süreçlerine ilişkin detaylı bilgi sunulacak olan bilgilendirme toplantıları, belirlenen 10 ilde, komşu illerden gelen davetlilerin de katılımıyla gerçekleştirilecektir.
7 Mayıs 2019 Salı günü Elazığ’da düzenlenecek olan bilgilendirme toplantısına Elazığ’daki kurum ve kuruluşların yanı sıra Malatya,  Bingöl, Tunceli,  Adıyaman,  Kahramanmaraş ve Sivas illerinden katılımcıların da katılımları beklenmektedir.

Rekabetçi Sektörler Programı Hakkında Kısa Bilgi

Rekabetçi Sektörler Programının 2007-2013 yılları arasında uygulanan birinci döneminde, teknik adıyla “Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı” (BROP) kapsamında yaklaşık 520 milyon Avro kaynak ayrılmış; işletmelerin rekabet edebilirliklerinin artırılması hedefiyle, milli gelirden aldıkları payı Türkiye ortalamasının yüzde 75’inin altında kalan 43 ilde 46 proje desteklenmişti.
 
2014-2020 yıllarını kapsayan 2. Dönemde ise Türkiye’nin tamamında uygulanacak olan “Rekabetçilik ve Yenilikçilik Operasyonel Programı” için yaklaşık 300 Milyon Avro bütçe ayrılmış ve bu kapsamda 230 Milyon Avro bütçeli 33 projelik portföy oluşturulmuştur. Programın yeni döneminde, ülkemizin sanayi ve üretimde verimliliğinin artırılması, KOBİ’lerin girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve cari açığın azaltılmasına katkı sağlanması hedeflenirken, program kapsamında finanse edilmesi muhtemel projelerin öncelikle bu üç temel hedefe hizmet etmesi beklenmektedir.
İçerik Görselleri



Copyright © 2016 www.fka.gov.tr Tüm Hakları Saklıdır