Malatya’da Siber Güvenlik Uzmanları Yetiştirilecek
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ve İnönü ile Malatya Turgut Özal Üniversiteleri arasında “Siber Vatan” Programı protokolü imzalandı.

Fırat Kalkınma Ajansı konferans salonunda düzenlenen imza törenine, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

Törenin açılış konuşmasının yapan FKA Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, Ajans olarak İnönü ve Malatya Turgut Özal Üniversiteleri işbirliğinde Malatya’da “Siber Vatan” programı kapsamında siber güvenlik uzmanları yetiştirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Yoğunlu, Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacını karşılamak amacıyla üniversite öğrencilerinin bu alanda teşvik edilmesi adına hayata geçirilen “Siber Vatan Programı” ile yeni siber güvenlik uzmanları yetiştirileceğini kaydederek, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının eşgüdümünde gerçekleştirilecek Siber Vatan Programı ile özel sektör ve kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu siber güvenlik uzmanlarının yetiştirilmesi amacıyla bölge illerimiz olan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerimizde üniversitelerimizle işbirliği protokolleri imzalıyoruz” diye konuştu.

Program ile üniversitelerin bilişim bölümünde okuyan 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine eğitim verileceğinin altını çizen Yoğunlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Burada temel hedefimiz siber güvenlik uzmanları yetiştirmektir. Malatya’da İnönü ve Turgut Özal Üniversiteleri ile imzaladığımız protokol ile 45 öğrenciye eğitim vereceğiz. Eğitimlerde ilk başta beyaz şapkalı hacker dediğimiz yeni işletim sistemiyle ilgili eğitimler olacak. Daha sonra zararlı yazılımlar ve sızma eğitimleri görülecek. Eğitim sonunda da Savunma Sanayi Başkanlığının koordinasyonunda siber güvenlik firmalarında staj imkanı sunulacak. Buradan mezun olacak öğrencilerimiz için yine buralarda iş imkanı doğacak. Programın ilimize, üniversitelerimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.”

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da siber saldırılar karşısında mücadele edecek yeni uzmanların yetişmesi adına bu programın önemine değinerek, İnönü Üniversitesi olarak seçecekleri 30 öğrenci ile bu eğitime katılacaklarını söyledi.

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ise üniversitelerinden 15 öğrencinin Siber Vatan Programı ile eğitim alacağını belirterek, bu konuda desteklerinden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ise Fırat Kalkınma Ajansına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolünün imzaları atıldı.

Programa ilişkin başvuru linki ve detaylı bilgi İnönü ve Malatya Turgut Özal Üniversitelerinin web sayfasında ilan edilecek olup başvuruların tamamlanmasının ardından yapılan değerlendirmeler sonucunda 45 öğrenci eğitim programına alınacak.
İçerik Görselleri



Copyright © 2016 www.fka.gov.tr Tüm Hakları Saklıdır