Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ajansımız tarafından desteklenen “Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi Verimlilik ve Kapasite İyileştirme Projesi”nin ihale sonucu Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile yüklenici firma arasında imzalandı.
İmzalanan sözleşme ile bir yıl içerisinde yapılan çalışma ile arıtma tesisinin kapasitesi 40 bin metre küpe çıkarılacak.
Malatya TSO’da düzenlenen sözleşme imzalama programına, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Malatya 1.Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Babacan, Özcan Dündar, Malatya 1.Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Taha Memur ve yüklenici firma Göksu Arıtma yetkilisi Çevre Mühendisi Seyfettin Kesgin katıldı.
İmza programında konuşan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya OSB’nin arıtma kaynaklı çevreye verdiği zararı önlemek için projeler hazırladıklarını söyledi.
Sadıkoğlu, göreve geldikleri günden bu yana ilk hedeflerinin OSB’deki arıtma tesisinin çevreye verdiği zararı en aza indirmek olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“Malatya TSO olarak, mevcut arıtma tesisimizin kapasite artırımı için 9 Milyon TL’lik bir proje hazırladık. Fırat Kalkınma Ajansı Cazibe Merkezleri Destek Programı hibe desteği kapsamında yapılacak ‘Arıtma Tesisi Verimlilik ve Kapasite İyileştirme Projesi’ bir yıl içerisinde tamamlandığında mevcutta 24 bin metre küp gün kapasitesi bulunan arıtma tesisimiz, güncel teknolojik ekipman ve sistemlerle yenileyerek 40 bin metre küp gün kapasiteye ulaştırılacak. Yeni arıtma tesisi projemiz de hayata geçtiğinde arıtma ünitelerimiz sanayi bölgelerimiz için belirlediğimiz gelişim hedeflerine uygun, çevreye duyarlı bir yapıya kavuşmuş olacak. Bu sayede Şahnahan Deresi’ndeki OSB kaynaklı kirlilik giderilerek o bölgedeki hemşerilerimizin mağduriyetleri son bulacak.”
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ise Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi Verimlilik ve Kapasite İyileştirme Projesi’nin bir çevre projesi olduğunu vurgulayarak, kısa sürede tamamlanacak proje ile tesisin daha üst kapasitede çalışacağını söyledi.
Yoğunlu, projenin hayata geçirilmesi ile bölgeye yatırım yapmak isteyen ancak arıtma tesisi kaynaklı tahsis problemi yaşayan yatırımcılara yeni yer tahsisi edilebileceğini belirterek, “Sonuç olarak üretime, ihracata ve istihdama doğrudan katkı sağlanacaktır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından ihale sözleşmesi imzalandı.