“Kayısı Çiçeği Festivali” Protokolü İmzalandı
Fırat Kalkınma Ajansının (FKA) katkılarıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 19-21 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Kayısı Çiçeği Festivali’nin protokolü imzalandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Kayısı Çiçeği Festivali” protokol töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, atılan imzanın bir başlangıç olduğunu ve festivali daha da ileriye taşıyacaklarını söyledi.

Gürkan, festival organizasyonunun Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından yürütüleceğini belirterek, “Bu protokol muhacereti içerisinde Japonların sakura diye adlandırdıkları çiçek gibi dünyanın kayısı başkenti olan Malatya’da da ‘Kayısı Çiçeği Festivali’nin bir başlangıç olarak daha ileriki aşamalara taşıyarak, ‘Kayısı Çiçeği Festivali’ni hem ulusal anlamda hem de uluslararası isimlendirilmesi noktasında ilk adımı atıyoruz. Bu hem Malatya’nın tanıtımı hem tarihi ve kültürel mirasın korunması noktasında hem de UNESCO Kültürel Mirasında olan Arslantepe Höyüğü ve hemen yanı başımızda olan Nemrut ve diğer eserlerimizle birlikte kültür rotaları oluşturarak ülkemizde ve uluslararası bir açılım sağlayacaktır. Bugün bu protokol muhacereti içerisinde Fırat Kalınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Bey’le birlikte ‘Kayısı Çiçeği Festivali’ni başlatıyoruz. Kayısı Çiçeği Festivali’nin çalışmaları Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülecek. Diğer taraftan da Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) ile birlikte özellikle kayısı çiçeği fotoğraflarının tablolarda yer alması konusunda kayısı çiçeği yarışmaları gerçekleştireceğiz. Önemli bir protokol olduğuna inanıyorum ve Allah hayırlı etsin diyorum” şeklinde konuştu.

FKA Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu ise Fırat Kalkınma Ajansı olarak Malatya’nın gelişmesi, kalkınması ve sosyo-ekonomik gelişiminin daha hızlanması adına turizmi önemli sektör olarak gördüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Büyükşehir belediye başkanımızda bütün ekibiyle gerçekten ilimizdeki turizmin çeşitlenmesi adına, altyapıların tamamlanması adına özellikle çok büyük bir tarih hassasiyeti var. Özellikle tarihi eserlerin ortaya çıkarılması adına önemli çalışmalar yapıyorlar. 2021 yılında büyükşehir belediye başkanımızın öncülüğünde bizim için çok önemli bir yıl oldu. Malatya’mız uluslararası alanda çok önemi bir markaya sahip. Arslantepe UNESCO Kalıcı Miras Listesine girdi. Kayısı Malatya’mız için, memleketimiz için hem çiftçimize hem üreticimize önemli kazanımları var, bir dünya markası.”

Kayısıyı, kayısı çiçeğinden başlamak üzere önemli bir turizm ürünü haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Yoğunlu, “Büyükşehir belediye başkanımız da bizlere öncülük ediyor. Bu konulara gerçekten önemli bir liderlik ediyor şehirde. Bizlerde her konuda destek vermeye devam edeceğiz. Şehrimizin kalkınmasında önemli işbirliği içerisinde çalışmalarımız var. Bu faydalı çalışmalarında her zaman yanlarında olacağız. İlimize katkılarından dolayı da şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gürkan ve Yoğunlu tarafından protokolün imzaları atıldı. 
İçerik Görselleri



Copyright © 2016 www.fka.gov.tr Tüm Hakları Saklıdır