Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü Personeline Drone Eğitimi
Fırat Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü personeline drone eğitimi verildi.

 “Korunan Alanlarda Drone Gözler” projesince Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş eğitim kuruluşu tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü personele, teorik, simülasyon ve uçuş uygulamalı olmak üzere 5 günlük eğitim verildi.

Proje ile av ve yaban hayatının izlenmesi, korunması ve süreçlerinin iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda kurum envanterinde yer alan termal kameralı gece görüş özelliğine sahip cihazlar ile personele eğitimler verildi.

Eğitim programının ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğünde düzenlenen törene Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ahmet Çörtük, FKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Mehmet Şirin Budancamanak ile eğitim alan personel katıldı.

Törende konuşan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Skreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, ajans olarak amaç birliği içerisinde oldukları kurumlarla çok önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Yoğunlu, bu kurumlardan bir tanesinin de Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bizim bölgemizde bulunan üç ilimiz bölge müdürlüğümüzün de sınırları içerisinde yer alıyor. Bizler ajans olarak turizmle bölgemizin kalkınmasına inanarak bu çerçevede çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önemli doğa koruma alanlarımız var. Önemli bir endemik bitki çeşitliliğimiz var. Gerçekten korunması gereken bir doğaya sahibiz. Biz de bir taraftan turizmle yerel kalkınmayı hedeflerken diğer taraftan tarımda katma değeri hedeflerken bir yandan da kendi varlığımızı, bu doğanında korunmasını çok önemsiyoruz. Bu bakımdan da bölge müdürlüğümüzle amaç birliği içerisindeyiz. Bu projemizde bu amaç birliğinin bir çıktısı. Burada eğitim alan personel çalıştıkları yerlerde hızlı bir şekilde veri elde edebileceklerdir. Buraya gelen personelin eğitimi kıymetli görmesi bizleri de mutlu etti. Projeyi hazırlayan bölge müdürlüğümüz personeline ve değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum. Projenin bölgemize ve illerimize hayırlı olmasını diyorum.”

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ahmet Çörtük ise projeye verdikleri desteklerden dolayı FKA Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu’ya teşekkür etti.

Çörtük, yaban hayatında teknolojiyi kullanarak öncelikle envanterlerini yapmak istediklerini belirterek, “Öncelikle neyimiz var neyimiz yok onları ölçeceğiz. Daha sonra da bunları yöneteceğiz. Yönetmekle kastımız bizim asli görevlerimizden bir tanesi va ve yaban hayatının yönetilmesi, geliştirilmesi, korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanarak gelecek nesillere aktarılmasıdır. Kanun bu yetkiyi bizim kurumumuza vermiş. Dolayısıyla biz av ve yaban hayatını yönetiyorsak bunun envanterini yapacağız. Neyimiz var neyimiz yok ortaya çıkaracağız. Bunu gerek doğrudan gözlemle gerekse teknolojiyi kullanarak en iyi şekilde ortaya çıkarmamız lazım. İşte bu projemiz burada devreye giriyor. Korunana alanlarda da bu teknolojimizden faydalanacağız. Projenin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından eğitim sonrasında başarılı olan personele, İHA-1 ticari pilot sertifikası, temel radyo haberleşme belgeleri ve İHA ehliyetleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ahmet Çörtük ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu tarafından verildi.
  
 
İçerik Görselleri



Copyright © 2016 www.fka.gov.tr Tüm Hakları Saklıdır