İLETİŞİM | BİLGİ EDİNME | |
BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN |
İhracat ve Yenilikçilik Mali Destek Programı
Dış Ticaret, Kalite Yönetim ve Sertifikasyon Sistemleri, Üretim Teknolojileri, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Girişimcilik ile İş Kurma ve Geliştirme Faaliyetleri, Kurumsal Kapasite Artırma, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi, Finans Kaynaklarına Erişim ve Finans Yönetimi, Yönetim ve Organizasyon, Organize Sanayi Bölgeleri, Teknoloji Merkezleri, Tarıma Dayalı Sanayi, Tarımsal Ürün İşleme ve Paketleme, İmalat Sanayi, İnşaat, Sağlık, Kimya, Tekstil, Mobilya, Hizmet Sektörü, Lojistik ve Depolama, Madencilik ve Mermer İşletmeleri, AR-GE, Yenilikçilik, Marka Oluşturma, Kümelenme, Teknoloji Transferi, Ürün Tasarımı ve Geliştirme, Laboratuvar Teknolojileri, Pazar Araştırma ve Geliştirme, Pazarlama ve Tanıtım, Reklam Stratejisi, Yabancı Pazarlarda Ürün Plasmanı, Veritabanı ve Pazar Bilgilerine Erişim, Uluslararası Ticaret, Elektronik Ticaret, Fuar ve Sergi Katılımları, Pazarlama Planlarının Hazırlanması vb.
Çevresel Kirliliğin (Hava, Su, Gürültü vb.) Azaltılması ve Çevrenin Korunması, Atık Yönetim Sistemleri, Atık Arıtma, Depolama ve Yönetim Sistemlerinin Kurulması ve İyileştirilmesi, Arıtım Teknolojileri, Katı ve Tehlikeli Atıkların Arıtma ve Yönetim Sistemleri, Çevre Dostu ve Yenilenebilir Enerji Altyapısı, Hava ve Su Kirliliği Yönetimi ve Modellenmesi, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı, Enerjinin Etkin ve Verimli Kullanılması, Çevre Yönetimi ve Çevreye Duyarlı Teknolojilerin Uygulama, Yönetim, Eğitim ve Geliştirilmesi, Çevre Kirliliğinin (Hava, Gürültü vb.) Önlenmesi ve Çevrenin Korunması vb.
Yerelde Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı
Yukarıda İhracat ve Yenilikçilik Mali Destek Programına yönelik olarak sıralanan deneyim alanlarına ilaveten aşağıdaki alanlar da kabul edilecektir.
Turizm Alanlarında Çevre Düzenlemesi ve Yönetimi, Turistik faaliyetlerin yürütülmesi, Bina, Tarihi Yapı, Tarihi ve Kültürel Anıtların Röleve, Restitüsyon ve Restorasyonu, Turizm-Çevre İlişkileri, Kültür-Turizm Yayımı, İnanç Turizmi, Kültür Aktiviteleri, Konaklama, Ulusal ve Uluslararası Fuar, Kongre ve Organizasyonlar, Eko-Turizm, Sağlık Turizmi, Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması, Kır Turizmi, Doğa Sporları, Jeotermal Kaynakların Turizm Amaçlı Kullanımı, Kütüphanecilik, Rekreasyon Alanları, Turizm İşletmeciliği, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Turizmde Tanıtım, Pazarlama ve Envanter Çıkarma Faaliyetleri, Turizm Sektöründe Birlikte Hareket Etme ve Örgütlenme Faaliyetleri, Turizm Sektöründe Mikro-Girişimlerin Güçlendirilmesi (Pansiyon, Butik Otel, Konsept Kafe Ve Restoran) vb.
Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarım Ekonomisi, Su Ürünleri, Hayvansal Üretim, Bitki Koruma, Gıda Güvenliği, Organik Tarım, Örtü Altı Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları, Tarımsal Yayım, Tarımsal Ürünlerin Pazarlanması, Gıda Sanayi, Çiftçilere Yönelik Mesleki Eğitim, Çayır ve Mera Amenajmanı, Kırsal Kalkınma vb.
Bağımsız değerlendirici adaylarının programlara yönelik alanlardaki deneyimlerinin yanı sıra aşağıda yer alan konularla ilgili bilgi ve/veya deneyim sahibi olmaları tercih sebebi olacaktır.
Ø Proje döngüsü yönetimi ve/veya idari, mali ve teknik konularda proje değerlendirmesi
Ø Mali ve teknik konularda proje etüdü ve değerlendirmesi
Ø Kalkınma Ajansları mali destekleri ve uygulama usulleri
Ø Hibe projesi uygulaması ve yönetimi
Ø Deneyim alanı ile ilgili mevzuat bilgisi
Bağımsız Değerlendiricilik Hakkında Genel Hususlar
Bağımsız değerlendiriciler ile Ajans arasında; işin tanımını, süresini, tarafsızlık ve gizlilik esaslarını, çalışma koşullarını ve kamu dışı personel ise kendilerine ödenecek ücret ve benzeri hususları içeren bir sözleşme imzalanacaktır.
Bağımsız değerlendiricilerin kimliğine ve bunların değerlendirdikleri projelere ilişkin bilgiler gizli tutulacaktır. Bu kişilerin görevlendirmeleri ile ilgili yazışmalarda gizlilik kurallarına uyulacak ve bu kurallara uymayanlar hakkında gerekli hukuki, cezai ve disiplin işlemleri yapılacaktır.
Değerlendirme sürecinde görev alanlar, değerlendirme sırasında proje içeriği ile ilgili elde ettikleri ticari sır niteliğindeki bilgileri ifşa edemezler. Bu çerçevede görevlendirilecek bağımsız değerlendiriciler, değerlendirme öncesinde bir Tarafsızlık ve Gizlilik Beyanı imzalayacaklardır.
Bağımsız Değerlendiriciler, teslim edilen projelerin hazırlık veya uygulama aşamasında görev almamış veya almayacak olan kişiler arasından seçilecektir. Bağımsız değerlendiriciler; kendileri, eşleri, ortakları, ikinci dereceye kadar (bu derece dâhil) kan ve kayın hısımları ile sahibi ya da ortağı oldukları ticari işletmelere ilişkin projeleri değerlendiremeyeceklerdir.
Bağımsız değerlendiriciler bir proje teklif çağrısı döneminde; günde en fazla 3 olmak üzere en fazla 25 proje teklifini değerlendirebileceklerdir.
Bağımsız Değerlendiricilerin Seçimi ve Görevlendirilmesi
Fırat Kalkınma Ajansı, bu ilan kapsamında başvuru yaparak bağımsız değerlendirici havuzuna kabul edilenleri ilgili teklif çağrısı dönemlerinde görevlendirip görevlendirmemekte tamamen serbesttir.
Bağımsız Değerlendirici adaylarının konuyla ilgili uzmanlık ve tecrübeleri, KAYS sistemi üzerinden sunacakları detaylı özgeçmiş ve eklerinin incelenmesi ve gerekli görüldüğü takdirde mülakat yoluyla Fırat Kalkınma Ajansı Uzmanlarından oluşan bir komisyon ile tespit edilecektir.
Teklif çağrısı döneminde proje başvurularını değerlendirmek üzere seçilecek bağımsız değerlendiricilere tebligat e-posta veya telefon yoluyla yapılacak olup ayrıca resmi bir yazışma yapılmayacaktır.
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından bağımsız değerlendirici havuzundan seçilerek görevlendirilecek bağımsız değerlendiricilere verilecek eğitim ile bağımsız değerlendiricilerin gerçekleştirecekleri değerlendirmelere ilişkin takvim kendilerine e-posta veya telefonla bildirilecektir.
Bağımsız değerlendiricilerin çalışmaları tam zamanlı ve 09.00-18.00 saatleri arasında olacaktır. Gerekli görüldüğü takdirde, mesai saatleri dışında ve hafta sonu da çalışmalar olabilecektir. Tüm bu çalışmalar “Turgut Özal Mahallesi Ankara Caddesi No:139 MALATYA” adresindeki Fırat Kalkınma Ajansı Hizmet Binasında gerçekleştirilecektir.
Bağımsız Değerlendiricilere Yapılacak Ödemeler
Kamu personeli dışındaki bağımsız değerlendiricilere değerlendirdikleri proje başına aylık asgari ücret net tutarının yüzde yirmi beşini (%25) geçmemek üzere, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından belirlenecek ve sözleşmede yer alacak tutarda ücret ödenecektir. Ücret alan bağımsız değerlendiricilere ücretleri ve şehir dışından geliyorlarsa ulaşım giderleri dışında herhangi bir ödeme ve harcama yapılmayacaktır.
Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 37’nci maddesi çerçevesinde ilgili döner sermaye hesabına proje başına Aylık Asgari Ücret Net Tutarının en fazla % 25’i yatırılacaktır.
Kamu personeli statüsünde olup değerlendirme ücreti almayan bağımsız değerlendiricilerin görevleri ile ilgili her türlü gider ve harcamaları (yol, konaklama ve yemek) görevlendirme süresince Ajans bütçesinden karşılanacaktır.
Bağımsız Değerlendiricilik İçin Başvuru Şekli
Bağımsız değerlendirici başvuruları Kalkınma Ajansları Yönetim Sitemi üzerinden kabul edilecektir. İlgili sisteme buradan ulaşabilirsiniz. Sistem üzerinden öncelikle “Bağımsız Değerlendirici Kullanıcısı” rolü ile bir kullanıcı hesabı açılması gerekmektedir. Ardından tüm kalkınma ajanslarına açık olacak Özgeçmiş bilgileri sisteme girilmelidir. Son aşama olarak Bağımsız Değerlendirici Alım İlanı veren ajanslara yine sistem üzerinden başvuru yapmak gerekmektedir. Başvuru süreci ile ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.
Kamuoyuna ilanen duyurulur.