Ajansımız ile Bingöl Üniversitesi Arasında İş Birliği ve Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Fırat Kalkınma Ajansı ile Bingöl Üniversitesi İşbirliğini Geliştirme ve Koordinasyon Toplantısının birincisi, Covid-19 Pandemisi nedeni ile online olarak gerçekleştirildi.

Toplantıda, ‘FKA Çalışma Programı’, ‘Sonuç Odaklı Programların (SOP) Üniversiteyle İlgili Faaliyetleri’, ‘Ajans Destekleri (MDP, SOGEP, FD, TD), DAP 2021 Çağrısı’, ‘Öncelikli İşbirliği Alanları’, ‘Arıcılık Ürünlerinin Ticarileştirilmesi’, ‘Teknokent Kurulumu’, ‘Üniversitenin Yabancı Uyruklu Öğrencilerinin Bingöl İhracatına Katılımının Sağlanması’ başlıklarında ajans destekleri hakkında bilgilendirilmeler ve olası işbirlikleri konuları ele alındı.

Bingöl Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya; Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu’nun yanısıra FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksek Okul Müdürleri, Araştırma Merkez Müdürleri ve Birim Koordinatörleri, İlgili bölüm başkanları, proje uzmanları ile ajans yetkilileri ve uzmanları katıldı.

Programın açılış konuşmasında söz alan FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Ajansın faaliyet gösterdiği Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde üniversiteler ile yakın iş birliğinin bölgesel kalkınma açısından önemine değindi.

Yoğunlu, Bingöl ilinde de üniversite ile birlikte oldukça uyumlu bir şekilde çalıştıklarını, Üniversitenin önceliklerine Ajans olarak ne şekilde katkı verilebileceği konusunda çalışmalar yürüttüklerini ve Ajansın ‘Sonuç Odaklı Programları’nda yer alan faaliyetlerin Üniversite iş birliği ile hayata geçirileceğini ifade etti.

İş birliği alanlarına kısaca değinen Yoğunlu, Bingöl’de bal ve diğer arı ürünlerinin markalaştırılmasına yönelik faaliyetler, Teknokent ve uluslararası öğrenci potansiyelinin ihracata yönelik değerlendirilmesi gibi konularda Üniversite ile birlikte iş birliği çalışmalarının yürütüleceğini söyledi.
 
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ise Bingöl Üniversitesini Fırat Kalkınma Ajansı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, TÜBİTAK ve diğer kurumlardan aldıkları destekler ile daha ileriye taşıma gayretinde olduklarını belirterek, “Bu gayretlerimiz sonucunda da Teknoloji Transfer Ofisi onayı aldık ve kurmak için yakın zamanda çalışmalarımızı başlatacağız” dedi.
 
Pilot üniversite olarak çok yol kat ettiklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Çapak, şöyle konuştu:

“PİKOM tarafından üretilen ürünlerimizden somut veriler elde etmeye başladığımız bu süreçte, ürünlerimizi çeşitlendirmek ve satışını yapmak için Elazığ yolu üzerinde üniversitemiz bahçesinde Satış Ofisi projemiz var. Projemizi gerçekleştirirsek burada sadece arı ve arı ürünleri satışı değil, akademisyenlerimizin üzerinde çalıştığı farklı ürünlerin de satışını yapmayı düşünüyoruz.”

Akabinde program, FKA Bingöl YDO Koordinatörü İsa Telimen'in sunumu ile devam etti. Sunumda Ajansın 2020 yılındaki Sonuç Odaklı Programları ve Yerel Kalkınma Fırsatları hakkında bilgiler verildikten sonra Ajansın 2020 yılındaki Mali Destek Programı, Fizibilite Desteği Programı ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Ajansın Bingöl Üniversitesi iş birliği ile yapılacak çalışmalarına da değinen Telimen, Ajansın ‘Sonuç Odaklı Programları’nda yer alan bal ve diğer arı ürünlerinin markalaştırılmasına yönelik faaliyetler, Teknokent ve uluslararası öğrenci potansiyelinin ihracata yönelik değerlendirilmesi başlıklarının tanıtımını gerçekleştirdi.

Sunumdan sonra soru cevap kısmına geçildi ve yapılan öneriler değerlendirildi.

Toplantı, bir sonraki adımda sonuç odaklı adımlar atmak ve yüz yüze gerçekleştirilmek üzere tamamlandı.
İçerik Görselleri



Copyright © 2016 www.fka.gov.tr Tüm Hakları Saklıdır