2018 Arabian Travel Market (ATM) Dubai Fuarı'nda Elazığ Tanıtıldı
Fırat Kalkınma Ajansı Elazığ Yönetim Kurulu Üyeleri ve Elazığ Yatırım Destek Ofisi 22-25 Nisan tarihleri arasında Dubai’de düzenlenen  "Arabian Travel Market DUBAİ 2018 Uluslararası Turizm Fuarı"na katıldı.

Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde dört gün süren fuar,  42 bin metrekare alanı kapsayan salonda, 2 bin 800’ün üstünde turizm sektörü temsilcisi kurum/kuruluşun katılımıyla gerçekleştirildi.

Fırat Kalkınma Ajansı Elazığ’ın kültürel öğeleri, tarihi ve turistik değerlerinin tanıtılması amacıyla Avrupa bölümünde Türkiye için ayrılan alanda 24 metrekarelik stant ile yerini aldı.
Fırat Kalkınma Ajansı standı Azerbaycan, Pakistan, Hindistan, Nepal, Suudi Arabistan, Dubai, Gürcistan, Özbekistan, Umman ve İran gibi ülkelerden gelen turizm sektörü ilgilileri tarafından ziyaret edilirken, Elazığ’ın doğal güzellikleri ve tarihi dokusu hakkında bilgilendirme yapılarak Elazığ’ın turizm sektörü için hazırlanan tanıtım ve bilgilendirme kurumsal yayınları da ziyaretçilere dağıtıldı.

Ayrıca fuarda, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından İngilizce ve Arapça olarak hazırlanan Elazığ yatırımcı rehberi, Hazar Gölü tanıtım CD’si, Elazığ il tanıtım CD’si, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Elazığ Gezi Rehberi ziyaretçilere dağıtılarak Elazığ’ın yöresel ürünleri ikram edildi.

Fuara Elazığ’dan katılım sağlayan heyet tarafından Türkiye’nin  Dubai Başkonsolosluğu ziyaret edilerek başkonsolos ve ticaret ataşelerine Elazığ yatırım ortamı ve turizm potansiyeli hakkında bilgiler verildi. Başkonsolosluk ziyaretinin ardından Elazığ’da sağlık alanında bir yatırım projesi olan Armada Grup ziyaret edilerek yönetim kurulu başkanı Dr. Mohammed Rahif Hakmi ile Elazığ’da planladıkları yatırım hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca Dubai’de faaliyet gösteren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Dubai Temsilciliği ziyaret edilerek Dubai Temsilcisi İdris Demirhan’a Elazığ ve Doğu Anadolu Bölgesi yatırım ortamı hakkında detaylı bilgi verildi.

Dünya turizminde öncü etkinliklerden biri olan, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın en önemli turizm fuarı olarak gösterilen Arabian Travel Market (ATM) Fuarında Elazığ’ın turizm imkânları tanıtılarak bölgenin bilinirliği arttırılarak gerçekleştirilen temaslar neticesinde Elazığ ve Doğu Anadolu Bölgesine turizm sektörüne yönelik yatırımcı ve yerli/ yabancı turist çekilmesine zemin hazırlandı.

Bu yıl 25.’si düzenlenen fuara, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Abdulvahap YOĞUNLU ve Elazığ Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Muhammed ÇUBUK ile birlikte Fırat Kalkınma Ajansı Elazığ Yönetim Kurulu üyeleri Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan ARSLAN ve İl Genel Meclis Başkanı M. Baki ÖLÇÜCÜ ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet DEMİRDAĞ, Elazığ Turizm ve Kültür Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa CANDAN, Harput Vakfı Başkanı Burak SOYLU, Harput Vakfı sorumlusu Murat DEMİR katıldı.

Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Abdulvahap Yoğunlu, 2018 yılının Elazığ için uluslararası alanda iyi bir tanıtım yılı olduğunu söyledi.

Yoğunlu, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatıyla Cidde ve Berlin’in ardından şimdi de Dubai’de düzenlenen Arabian Travel Market DUBAİ 2018 Uluslararası Turizm Fuarına katıldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Dubai fuarı gerçekten uluslararası alanda en önemli turizm fuarlarından bir tanesi. Çünkü Dubai küresel anlamda baktığımızda dünyanın bu bölgedeki en önemli ticaret merkezlerinden bir tanesi. Gerek Amerika gerek Avrupa gerekse Asya ticaret ağı olarak burada birleşiyor. Biz de şehrimizi ve bölgemizi yönetim kurulumuz ve turizmcilerimizle birlikte burada tanıtmaya geldik. Tabi biz bu fuarlara sayın valimizin talimatıyla 2017 yılı eylül ayında hazırlanmaya başladık. Gerek bizler gerekse turizmci paydaşlarımız gerekse de yönetim kurulumuz gerekli hazırlıkları yaparak buraya geldik. Bu iki, üç aylık bir süreçti. Buraya gelmeden önce gerek burada yapacağımız iş inceleme gezileri, gerek yatırımcılarımızla buluşmalar, gerek tur acenteleriyle görüşeceğimiz yerleri belirledik. Yine burada tabi fuar süresince bizleri ziyaret eden, bizim ilimizi keşfetmek isteyen turizm acenteleriyle de görüşmüş olduk. İlimizin potansiyelini tanıtmaya çalıştık.”

Fuara katılmanın tek başına yeterli olmadığını fuar sonrasında yapılacak çalışmaların çok önemli olduğuna değinen Yoğunlu, şunları kaydetti:

“Fuardan illerimize ve bölgemize döner dönmez hemen çalışmalara başlayacağız. Burada edindiğimiz o ilişkileri geliştirmek ve somut adımlara dönüştürmek için hemen çalışmalara başlayacağız. Birçok kişiyle gerçekten önemli ilişkiler kurmuş olduk. Fakat almış olduğumuz bu networku ve ilişkileri de geliştirmek bizim elimizde. Bundan sonra eylül, ekim ayında ilimizi tanıtmaya yönelik ilimize katkı sağlamaya yönelik bir tanıtım turu düzenlemeyi düşünüyoruz.  Burada da önemli ilişkiler sağlamış olduk. Ben bu başlangıcın 2018 yılında sayın valimizin talimatıyla başlamış olduğumuz bu turizm atağının ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Tabi her şeyde olduğu gibi tanıtımında çok çalışılması gereken ince işlenmesi gereken bir süreç olması gerektiğini düşünüyorum. Biz bütün il olarak kenetlenerek ilgili kurum ve paydaşlarla gerek il içinde gerek il dışında yoğun şekilde çalışarak bunu inşallah sürdürmeyi düşünüyoruz. Ben tekrar ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”
 
İçerik Görselleri



Copyright © 2016 www.fka.gov.tr Tüm Hakları Saklıdır