2016 Yılı Mali Destek Programları Malatya Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Malatya Double Tree by Hilton Otel’de gerçekleştirilen mali destek programları tanıtım toplantısına; Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Tunceli belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Tunceli Üniversitesi Rektörü ve Ajans Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ubeyde İpek, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ ve bölge illerinden belediye başkanları, kaymakamlar, kurum müdürleri, sivil toplum temsilcileri ve iş adamları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, 2016 yılı Mali Destek Programları hakkında bilgiler aktardı. Öztop: “Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları” Mali Destek Programları çerçevesinde projelere sağlanacak toplam hibenin 7 milyon TL olduğunu ve projenin destek tutarının 200 bin TL ile 1 Milyon TL arasında olduğunu ifade etti. “İmalat Sanayinin Geliştirilmesi”, Mali Destek Programın da toplam hibe tutarının da 7 Milyon TL olup, bu programda destek miktarının 100 bin TL ile 400 bin TL arasında olduğunu ifade eden Öztop, eş finansman desteği ile beraber bölgede yaklaşık 24 Milyon TL’lik yatırım hacminin gerçekleştirileceğini öngördüklerini belirtti.
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop’un ardından söz alan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Ajans tarafından yapılan çalışmalar ve bölgede verilen destekler hakkında bilgiler verdi. Kamçı “2010 – 2015 yılları arasında uygulanan mali desteklerin dağılımına göre Malatya’da 185 projeye 22,3 milyon TL hibe desteği sağlanmıştır. Ajans tarafından ilimize sağlanan destek neticesinde yaklaşık 45 milyon TL yatırım gerçekleşmiştir. Söz konusu yıllar arasında Malatya’ya sağlanan destek oranı ajansın tüm destek miktarının %29.3’üne tekabül etmektedir.” dedi.
Fırat Kalkınma Ajansı Mali Destek Programları Malatya Tanıtım toplantısına katılan Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, yaptığı konuşmada Mali Destek Programlarının bölgeye hayırlı olmasını diledi. Yılmaz “Kaynak kullandıran başka kurumlar da var, ancak Ajansların yaptığı işin niteliği çok daha farklı. Aslında Ajansların planlamaları bütün diğer kurumlar için bir referans olmak durumunda.” dedi. 
Bakan Yılmaz, 2016 yılında verilecek mali destekleri KOBİ’lerin iyi değerlendirmesini isteyerek şunları belirtti: “En fazla 400 bin TL hibe destek sunulacak ama projenin tutarı çok daha yüksek olabilir, bundan KOBİ’lerimizin en iyi şekilde istifade etmesini diliyorum. Programın tasarımına baktığımız zaman Elazığ ve Malatya için ayrı alanlar, Tunceli ve Bingöl için de ayrı alanlar belirlendiğini görüyorum. Bunun da olumlu bir adım olduğunu düşünüyorum. Gerçekten bizim mali destek programlarımızı ihtiyaç ve potansiyellere göre farklılaştırmamız lazım.” dedi.
Toplantı soru-cevap bölümü ile sona erdi.

İçerik Görselleri



Copyright © 2016 www.fka.gov.tr Tüm Hakları Saklıdır