2016 Yılı İmalat Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Sonuçları
2016 yılı İmalat Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında sunulan projelerin, Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği ve Kalkınma Ajansları Destek Yönetim Kılavuzu’na uygun şekilde, ön incelemeleri tamamlanmış, daha sonra teknik ve mali değerlendirmeleri Ajans dışından Bağımsız Değerlendiriciler tarafından yapılmış ve Değerlendirme Komitesi tarafından kontrol edilmiştir. Gerekli inceleme ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra Yönetim Kurulu tarafından onaylanan başarılı proje listesi ekte sunulmuştur.
  
İmalat Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında toplam 100 proje teklifi alınmıştır. Ön inceleme aşamasında 11 adet proje reddedilmiş olup, teknik ve mali değerlendirme aşamasına geçen 89 projeden 25’i asil olarak başarılı bulunmuştur. 3 adet proje de yedek olarak belirlenmiştir. Asil listede yer alan başarılı projelerin sayısı illere göre; Elazığ 9, Malatya 9, Bingöl 6, Tunceli 1 şeklindedir.

Bağımsız Değerlendiriciler ve Değerlendirme Komitesi tarafından yapılan inceleme ve değerlendirme sonucu başarılı olamayan projelerin sahiplerine de yazılı olarak bilgi verilecektir. Ayrıca sözlü olarak bilgi almak isteyen başvuru sahipleri randevu almak suretiyle Ajans uzmanlarıyla görüşerek bilgi alabileceklerdir.

Asil listede yer alan Başvuru Sahipleri ile yapılacak sözleşmelere ve proje uygulama takvimine ilişkin duyuru ve bildirimler daha sonra yapılacaktır. Asil listede yer alan Başvuru Sahipleriyle herhangi bir sebeple sözleşme imzalanmaması halinde, yedek listedeki Başvuru Sahipleri sıra ile sözleşmeye davet edilecektir.
 
Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları Mali Destek Programının değerlendirme süreci devam etmekte olup henüz sonuçlanmamıştır.
 
2016 Yılı Mali Destek Programları kapsamında sağlanacak desteklerin bölgemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlamasını temenni ederiz.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Destek almaya hak kazanan asil ve yedek proje listesi için tıklayınız.


Copyright © 2016 www.fka.gov.tr Tüm Hakları Saklıdır